ua en ru

Комісія ВР з питань приватизації запропонувала скасувати рішення конкурсу по ЗТМК

Комісія Верховної Ради з питань приватизації запропонувала скасувати рішення конкурсу по "Запорізькому титано-магнієвому комбінату".

Комісія Верховної Ради з питань приватизації запропонувала скасувати рішення конкурсу по "Запорізькому титано-магнієвому комбінату". Про це повідомив народний депутат, заступник голови спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Павло Різаненко, передає прес-служба Верховної Ради.

"Рішення комісії спрямоване на відміну результатів неконкурентного та непрозорого конкурсу по "Запорізькому титано-магнієвому комбінату". По суті, комісія з питань приватизації пропонує Кабміну скасувати результати конкурсу, за яким переможцем визнано Tojiekcic trading limited та провести новий, прозорий і конкурентний конкурс. Приватизація повинна забезпечити збереження, модернізацію та розширення саме стратегічно важливого для аерокосмічної галузі титанового виробництва, а не затверджувати Україну в якості сировинного придатка", - зазначив нардеп.

Різаненко звернув увагу, що засідання приватизаційної комісії проігнорували майже всі представники Партії регіонів.

Нагадаємо, що Tojiekcic trading limited входить до складу DF group - багатогалузевої міжнародної групи компаній, активи якої зосереджені в хімічній промисловості, виробництві титану, газовому та банківському секторах.