ua en ru

Київрада виділить 50 млн грн на компенсацію у 2015 р. комунальних тарифів учасникам АТО

Київська міська рада у 2015 році виділить 50 млн грн на компенсацію тарифів за житлово-комунальні послуги учасникам АТО і спростить процедуру оформлення їх відшкодування. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова тимчасової комісії Київради з питань забезпечення киян, які беруть участь в АТО, Олександр Харченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передбачено, що будь-який член сім'ї, який досяг 18 років, може подати заяву на отримання цієї компенсації. Ця компенсація буде виплачуватися із січня, тому що реально грошей у бюджеті у нас на сьогодні немає. Ми закладаємо 50 млн гривень на наступний рік, причому, якщо кількість учасників АТО буде збільшуватися (киян), то в наступному році ми будемо змушені збільшувати цю суму", - заявив Харченко.

За його словами, сума компенсації буде коливатися від 340 до 1080 гривень.

"Залежно від того, скільки людей зареєстровано разом з людиною, яка має статус учасника АТО, від 340 гривень до 1080 гривень", - уточнив Харченко.

Водночас депутати Київради планують спростити процедуру отримання статусу учасника АТО. "Будь-яка довідка від керівника підрозділу про те, що ця людина служить в АТО, для нас вже приймається як від учасника антитерористичної операції", - заявив депутат.

Нагадаємо, раніше Київрада вирішила звільнити родини учасників АТО від сплати комунальних послуг із січня 2015 р.