ua en ru

КМДА: Для відновлення роботи мулових полів Бортницької станції аерації необхідно 55-65 млн грн

Київська міська державна адміністрація готує пропозиції Кабінету міністрів України щодо завершення проекту реконструкції першого та другого мулових полів Бортницької станції аерації. Для відновлення нормальної роботи мулових полів необхідно 55-65 млн грн. Про це повідомила прес-служба КМДА.

"На першому муловому полі практично завершені роботи з підсипання дамби, там залишилося покласти лише тверде покриття. Тож я назвав би його стан задовільним і придатним для експлуатації. Утім це поле не здатне прийняти ту кількість каналізаційних вод, які сьогодні надходять на Бортницьку станцію аерації, тому необхідно відновлювати роботу другого поля, яке наразі працює не на повну потужність. Тут ситуація значно гірша: роботи з підсипання виконані на 15%, зруйнована частина колектора", - розповів в. о. першого заступника голови КМДА Анатолій Голубченко

За його словами, виконання цих робіт дозволить забезпечити очищення каналізаційних вод доки не буде завершена реконструкція Бортницької станції аерації, яка передбачає зміну технології.

"Загалом для відновлення нормальної роботи мулових полів за попередніми підрахунками необхідно 55-65 млн грн.", - йдеться у повідомленні КМДА.

Читайте також: На зміцнення дамб першого і другого поля Бортницької станції аерації необхідно 53 млн грн, - КМДА