ua en ru

Кабмін зменшив кількість перевірок державного метрологічного нагляду

Кабінет міністрів України зменшив кількість перевірок державного метрологічного нагляду підприємств із середнім ступенем ризику до одного разу на три роки.

Кабінет міністрів України зменшив кількість перевірок державного метрологічного нагляду підприємств із середнім ступенем ризику до одного разу на три роки. Про це йдеться в урядовій постанові № 38 від 29 січня 2014 р.

"Внести у додаток до постанови Кабінету міністрів України від 6 січня 2010 р. № 9 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері метрології та визначається періодичність проведення планових заходів державного метрологічного нагляду", - йдеться в документі.

Так, Кабмін уточнив перелік суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику, додавши до суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику підприємства, що здійснюють серійне виробництво, продаж, ремонт та прокат засобів вимірювальної техніки, які використовуються у сфері державного метрологічного нагляду; державні приймальні випробування засобів вимірювальної техніки, які використовуються поза сферою державного метрологічного нагляду; несерійне виробництво засобів вимірювальної техніки, які використовуються у сфері державного метрологічного нагляду; калібрування засобів вимірювальної техніки для інших суб'єктів господарювання та фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання.

Також внесено уточнення, згідно з яким, у разі коли суб'єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, такий суб'єкт належить до більш високого ступеня ризику.

Кабмін також постановив зменшити проведення планових заходів державного метрологічного нагляду підприємств із середнім ступенем ризику до одного разу на три роки (раніше такі перевірки могли здійснюватися з періодичністю один раз на два роки).

Крім того, уряд вніс доповнення, згідно з яким у разі коли протягом останніх трьох років, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного метрологічного нагляду, не виявлено фактів порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері метрології, наступний плановий захід державного метрологічного нагляду для такого суб'єкта проводиться не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений у 1,5 рази.