ua en ru

Кабмін пропонує направляти до держбюджету 90% податку на прибуток підприємств замість 100%

Кабмін пропонує направляти до держбюджету 90% податку на прибуток підприємств замість 100% Джерело фото:omskregion.info
Кабінет міністрів пропонує зменшити направлення до державного бюджету податку на прибуток підприємств замість з 100% до 90%.

Кабінет міністрів пропонує зменшити направлення до державного бюджету податку на прибуток підприємств замість з 100% до 90%. Про це йдеться в урядовому законопроекті "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" (щодо реформи міжбюджетних відносин) змін до Бюджетного кодексу", текст якого є в розпорядженні РБК-Україна.

"До склад доходів держбюджету надходить 90% податку на прибуток підприємств (крім податку на прибуток підприємств державної форми власності та податку, визначеного пунктом 18 частини першої статті 64, пунктом 1-2 частини першої статті 66 та пунктом 2 частини першої статті 69 цього Кодексу)", - йдеться у змінах до статті 29 Бюджетного кодексу.

Зазначимо, що у діючій редакції Бюджетного кодексу податок на прибуток підприємств (крім податку, визначеного пунктом 2 частини першої статті 69 цього Кодексу) перераховується до держбюджету у повному обсязі.

Згідно з запропонованими змінами до Бюджетного кодексу, 10% податку на прибуток підприємств буде зараховуватися до бюджетів об'єднаних територіальних громад.

Нагадаємо, раніше повідомлялося , що Міністерство фінансів України встановить єдині нормативи відрахувань загальнодержавних податків. В першу чергу мова йде про доходи фізичних осіб та податку на прибуток підприємств.