ua en ru

Індекс ділової активності єврозони в жовтні скоротився до 51,5 пункту

Темпи зростання бізнесу в рамках єврозони сповільнилися в жовтні ц.р. з причини уповільнення зростання сфери послуг. Індекс ділової активності, згідно з дослідженням, проведеним компанією Markit, скоротився до 51,5 пункту з 52,2 у вересні ц.р.

Однак значення цього показника вище 50 все ще увазі продовження зростання ділової активності, що триває вже чотири місяці поспіль, передає ВВС.

Markit повідомляє, що зростання бізнесу спостерігається по всій єврозоні, хоча уповільнення зростання відбулося в Німеччині та Франції.

Німеччина, головний економічний двигун єврозони в недавні роки, продемонструвала уповільнення темпів зростання бізнесу до нижчого за останні три місяці показника.

Markit також зазначає, що ринок праці в рамках єврозони залишається слабким. Число мають роботу продовжує скорочуватися 22-й місяць поспіль, показник кількості звільнень виріс відносно вересня 2013 р.

"Наявні дані показують позитивну картину четвертий місяць поспіль, економіка єврозони зросла на 0,2% за квартал до початку IV кварталу, що говорить про продовження, нехай і млявому, економічного відновлення", - вважає Кріс Вілліамсон, головний економіст Markit.