ua en ru

Харківська облрада прийняла Стратегію розвитку регіону до 2020 р

Харківська облрада на пленарному засіданні 34 сесії 5 березня прийняв Стратегію сталого розвитку Харківської області до 2020 р., передає кореспондент РБК-Україна.

Стратегія містить оцінку потенціалу та сценарії соціально-економічного розвитку регіону і не включає конкретні проекти, спрямовані на розвиток економіки в цілому, окремих галузей та бюджетоутворюючих підприємств.

Окремий напрям документа - рішення проблеми моноцентризму області - відмінностей між розвитком обласного центру та районів.

Стратегія була прийнята більшістю голосів. У своїх виступах депутати облради від різних фракцій та груп зазначили, що стратегія не містить конкретних пріоритетів розвитку області, стратегічних галузей виробництва, сценаріїв розвитку як окремих галузей економіки, так і в цілому, при нинішньому зниження інвестиційної привабливості регіону міжнародними експертними організаціями, конкретних пропозицій щодо вирішення соціально-політичних проблем регіону.

Нагадаємо, експерти вважають, що Міжнародні інвестори можуть прийти в Україну, якщо отримають гарантії відносної безпеки вкладених коштів від великих українських бізнесменів "першої десятки" Forbes.