ua en ru

Глава ДСІВ розраховує, що антипіратський закон в Україні буде прийнятий до кінця 2013 р

Голова Державної служби інтелектуальної власності (ДСІВ) Олексій Янов розраховує, що антипіратський закон в Україні буде прийнятий до кінця 2013 р. Про це він заявив в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Наприкінці вересня закінчиться обговорення його нинішнього варіанту. Сподіваємося відразу передати його до Верховної Ради. Хотілося, щоб там його прийняли до кінця року", - заявив Янів.

При цьому він зазначає, що при розробці документа ДСІВ консультувалася з провайдерами, правовласниками, операторами телекомунікацій, "Європейською бізнес асоціацією", а також Американською торговою палатою.

"Позиція провайдерів дуже категорична: вони проти закону, хочуть зберегти нинішній стан речей. Українські правовласники переконали нас доопрацювати початковий варіант. Зараз держслужба не збирається брати на себе роль арбітра в питанні: чи є порушення авторських прав, чи ні? Опротестувати претензії правовласника зможе безпосередньо власник сайту, до того ж ми відмовилися від ідеї брати плату за розгляд заяв. Звичайно, ведуться консультації з урядом США. У них інші претензії: в офісі американського торгового представництва наполягають на тому, щоб піратські ресурси блокувалися на першу вимогу правовласника. Ми на таке навряд чи підемо", - повідомив Янів.

Зазначимо, світове співтовариство стурбовано високим рівнем піратства в Україні. Так, наприкінці травня 2013 р. США почали розслідування щодо "піратства" в Україні. Втім, в Адміністрації Президента України сподіваються уникнути цих санкцій.