ua en ru

ФРС вважає, що "шатдаун" призвів до збільшення факторів невизначеності в економіці США

Представники Федеральної резервної системи (ФРС) США в середу, 16 жовтня, заявили, що все ще спостерігається тенденція до помірного відродження американської економіки, проте припинення роботи уряду і суперечки між республіканцями і демократами навколо підвищення стелі держборгу збільшили фактори невизначеності в американській економіці. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

У доповіді про підсумки розслідування економічної ситуації в країні, оприлюдненому ФРС в середу, повідомляється, що споживання в США продовжує зростати, а індустрія туризму - розширюватися, промислове виробництво також незначно просувається вперед, будівництво житлових будинків прискорюється, а тиск на споживачів з боку зростання цін на товари і зарплат вже не так велике.

Як вказується в доповіді, представники комерції в Бостоні та Річмонді зазначили, що призупинення роботи уряду позначилася на місцевому туризмі, при цьому комерсанти у всіх регіонах країни обачним з оптимізмом висловився про перспективи розвитку американської економіки, причому багато комерсанти вважають, що фінансовий тупик уряду збільшив фактори невизначеності для їх господарської діяльності.

Нагадаємо, на думку аналітиків агентства Standard & Poor's, тимчасовий простій уряду США відніме від ВВП щонайменше 24 млрд дол.