ua en ru

Фонд E5P планує запустити великий проект у сфері ЖКГ у Полтаві, - МЕРТ

Фонд E5P планує запустити великий проект у сфері ЖКГ у Полтаві, - МЕРТ
Східноєвропейське партнерство з енергетики та навколишнього середовища E5P планує запустити великий проект у сфері житлово-комунального господарства в Полтаві, який згодом буде поширений і на інші міста України.

Східноєвропейське партнерство з енергетики та навколишнього середовища E5P планує запустити великий проект у сфері житлово-комунального господарства в Полтаві, який згодом буде поширений і на інші міста України. Про це повідомив директор Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології E5P Андерс Лунд у ході зустрічі з заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігорем Веремием, передає прес-служба МЕРТ.

"Співпраця з фондом E5P має для нас величезне значення. Щоб довести це, сьогодні Україна виконала свої фінансові зобов'язання перед фондом, незважаючи на складну економічну ситуацію. Сподіваємося, що всі 16 проектів, погоджених з E5P, будуть реалізовані і сподіваємося на підтримку фондом всіх цих проектів", - зазначив Веремій.

У ході зустрічі сторони також обговорили можливість впровадження інфраструктурних проектів у Дніпродзержинську, Кривому Розі та Лозовій.

Як зазначається, детальне обговорення проектів з представниками банківської сфери відбудеться на засіданні керуючого комітету E5P 13 листопада поточного року.

"Це дуже важливо, що Україна активно підтримує проекти, але також важливо, що банки беруть на себе відповідальність за них", - сказав директор Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології E5P.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку, Східноєвропейське партнерство з енергетики та довкілля (E5P) та Фонд чистих технологій (CTF) надають додаткові ресурси для модернізації систем централізованого теплопостачання. Один з останніх подібних проектів буде здійснюватися в Луцьку.