ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг Австралії на позначці ААА зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в місцевій і іноземній валюті Австралії на позначці ААА зі стабільним прогнозом. Крім того, рейтингове агентство підтвердило короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті на рівні F1 + і повідомило, що граничне значення для рейтингів країни залишається на рівні AAA.

Як говориться в повідомленні агентства, причинами для підтвердження рейтингу на рівні ААА стали дані про те, що Австралія залишається країною з розвиненою економікою, сильними політичними, громадянськими і соціальними інститутами. Ліберальна ринкова економіка і низький рівень державного боргу роблять Австралію стійкою до наслідків серйозних економічних потрясінь.

Австралія залишається однією з країн з найсильнішою економікою серед держав аналогічної рейтингової категорії (отримали вищий рейтинг Fitch) ААА: з початку глобальної фінансової кризи, в 2012 р. вона продемонструвала зростання ВВП на 3,6%, що виявилося на 1,5 процентних пункту вище показника попереднього року (у 2011 р. економіка країни зросла на 2,1%). У середньому для країн групи ААА цей показник склав 0,7% в 2012 р. Fitch прогнозує зростання ВВП Австралії на 2,5% і 2,8% в 2013 р. і 2014 р., відповідно.

Поточний підйом в гірничодобувному секторі забезпечує серйозну підтримку економіці країни. Рівень безробіття в країні залишається на низькому рівні. У лютому ц.р. він досяг показника 5,4%.