ua en ru

Європарламент сьогодні повинен продовжити Україні торговельні преференції, - Томбінські

Європарламент сьогодні повинен парафувати продовження безмитного ввезення українських товарів на європейський ринок до 31 грудня 2015 р.

Європарламент сьогодні повинен парафувати продовження безмитного ввезення українських товарів на європейський ринок до 31 грудня 2015 р. Про це сьогодні на розширеному засіданні українсько-литовського та литовсько-українського ділових рад у Києві заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінські, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 1 листопада почне діяти угода про асоціацію між Україною та ЄС з тими окремими змінами, які передбачають, що частина цієї угоди почне діяти з 1 січня 2016 р. Європарламент сьогодні буде парафувати ці односторонні рішення ЄС для українських виробників, щоб можна було постачати українські продукти на європейський ринок без митних тарифів. Це вже було зроблено з квітня, і ми бачили, який це дало ефект. Це був зростання експорту українських товарів у ЄС на 23% порівняно з минулим роком", - сказав Томбінський.

Нагадаємо, 20 жовтня 2014 р. комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту підтримав проект закону про продовження на рік, до 1 січня 2016 р., режиму автономних торгових преференцій для України, що полягають у скасування імпортних мит.