ua en ru

ЄС сьогодні опублікує розширений список санкцій проти РФ

Євросоюз сьогодні, 25 липня, у другій половині дня, опублікує розширений список санкцій проти Росії і сепаратистів в Україні у зв'язку з агресією проти України.

Євросоюз сьогодні, 25 липня, у другій половині дня, опублікує розширений список санкцій проти Росії і сепаратистів в Україні у зв'язку з агресією проти України. Про це йдеться в комюніке комітету постійних представників Ради ЄС із закордонних справ, засідання якого відбулося у Брюсселі 24 липня.

Комітет погодився внести додаткових фізичних і юридичних осіб, відповідальних за дії, спрямовані проти територіальної цілісності України, до списку тих, чиї активи у ЄС заморожуються і щодо яких вступає заборона на видачу віз до ЄС.

До внесення доповнень у вказаному списку було 72 людини і 2 компанії.

На зустрічі 24 липня також було досягнуто домовленості про розширення критеріїв для санкцій.

"Це відкриє шлях для заморожування активів і заборони на видачу віз особам і організаціям, які активно підтримують або отримують вигоду від приєднання Криму до Росії або дестабілізації ситуації у Східній Україні", - наголошується в комюніке.

Нові санкції наберуть чинності після опублікування в офіційному журналі ЄС, що заплановано на другу половину дня 25 липня.

Крім того, комітет обговорив додаткові заходи з обмеження торгівлі та інвестицій до Криму і Севастополя.

Постійні представники продовжать обговорення на своєму наступному засіданні, яке відбудеться сьогодні, 25 липня.