ua en ru

ЄС до 2020 р. виділить на політику сусідства 15,4 млрд євро

Європейський Союз в період 2014-2020 рр. виділить на політику сусідства 15,4 млрд євро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії.

"Новий Інструмент європейського сусідства (ІЕС), з бюджетом 15,4 млрд євро на період 2014-2020 рр. передбачає обсяг фінансування у 16 країнах-партнерах", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Україна входить в число 16 країн. Крім того, в список країн входять Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Лівія, Марокко, Палестина, Сирія, Туніс, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова і Україна.

"ЄС зацікавлений у створенні міцних партнерських відносин зі своїми сусідами. Останні події в регіоні збільшили виклики, з якими ми стикаємося: від економічного тиску до незаконної міграції і загрози безпеці. Нам потрібна сильна політика, щоб бути в змозі вирішувати ці питання. Ми також повинні краще зрозуміти різні прагнення, цінності і інтереси наших партнерів", - сказав високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерині.

Нагадаємо, ЄС хоче провести дві конференції по Україні в 2015 р.