ua en ru

Частка малого та середнього бізнесу в економіці України не перевищує 7% в порівнянні в 40% у Східній Європі, - Кличко

Частка малого та середнього бізнесу в українській економіці не перевищує 7%, коли в Східній Європі цей показник сягає 40%. Про це заявив глава фракції "Удар" Віталій Кличко в ході всеукраїнського з'їзду малого середнього бізнесу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Малий і середній бізнес в усіх розвинених країнах - це основа економки. Основну частину ВВП становить саме малий і середній бізнес. У нас, на жаль, зовсім інша ситуація... У країнах Східної Європи близько 30-40% економіки - це малий і середній бізнес. У нас цей показник за офіційними даними не перевищує 7%. Це говорить про те, що нинішній владі не потрібен малий і середній бізнес", - заявив Кличко.

При цьому він нагадав, що протягом останніх 6 місяців опозиція подала на розгляд парламенту пакет проектів законів, спрямованих на спрощення єдиного соціального збору, усунення корупції в процесі держзакупівель, а також обмеження притягнення до відповідальності платників податків.

"Але більшість цих законів не розглянуті... Партія регіонів не голосувала за ці проекти законів. Але я заявляю з повною відповідальністю, що ми і далі будемо подавати ці проекти законів на розгляд Верховної Ради України", - заявив Кличко.

Читайте також: Україна піднялася на 7 щаблів у рейтингу конкурентоспроможності IMD (відео)