ua en ru

Депутат від ПР пропонує відкласти до 2015 р. зниження ставки ПДВ до 17%

Народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік пропонує відкласти зниження ставки з податку на додану вартість до 17% до 2015 р.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік пропонує відкласти зниження ставки з податку на додану вартість до 17% до 2015 р. Про це йдеться у законопроекті № 3757 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків", текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Проект закону передбачає внесення змін до Податкового кодексу України, якими пропонується перенести на 2015 р. передбаченого чинними нормами Податкового кодексу України зниження ставки з податку на додану вартість до 17%, а саме поступове на 3 роки зниження ставки з податку на прибуток підприємств з 19% до 16%.

Так, передбачено встановити таку ставку у 2014 р. - 18%, у 2015 р. - 17%, з 2016 р. - 16%.

Також законопроектом продовжується дія звільнення від оподаткування податком на додану вартість необроблених шкур та чиненої шкіри без подальшої обробки, операцій з металобрухтом до 1 січня 2015 р.

Також пропонується ввести звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з макулатурою.

"Основною метою прийняття запропонованого законопроекту є забезпечення своєчасного надходження та запобігання зниженню надходжень з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість до державного бюджету України", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.