ua en ru

Чистий прибуток Coca-Cola в III кварталі 2013 р. зріс на 6% - до 2,45 млрд дол.

Чистий прибуток найбільшого у світі виробника безалкогольних напоїв - американської компанії Coca-Cola Co., доступний для розподілу серед акціонерів головної компанії, у III кварталі 2013 р. зріс на 6% - до 2,45 млрд дол. проти відповідного показника III кварталу 2012 р. у розмірі 2,31 млрд дол.

Чистий прибуток найбільшого у світі виробника безалкогольних напоїв - американської компанії Coca-Cola Co., доступний для розподілу серед акціонерів головної компанії, у III кварталі 2013 р. зріс на 6% - до 2,45 млрд дол. проти відповідного показника III кварталу 2012 р. у розмірі 2,31 млрд дол. Такі дані наводяться в поширеному сьогодні звіті компанії.

Чиста операційна виручка корпорації знизилася на 3% - до 12,03 млрд дол. проти 12,34 млрд дол. роком раніше. Операційний прибуток Coca-Cola у звітному періоді склав 2,47 млрд дол., що на 12% нижче аналогічного показника III кварталу 2012 р. у розмірі 2,79 млрд дол.

Результати компанії за III квартал збіглися з очікуваннями аналітиків за показником скоригованого прибутку на акцію, який склав 0,53 дол./акція, як і передбачали аналітики. Показник по виручці виявився дещо нижче прогнозів: 12,03 млрд дол. проти 12,05 млрд дол., передбачених аналітиками Reuters.

Мухтар Кент (на фото), президент і генеральний директор Coca-Cola Company, у своїй заяві охарактеризував фінансові результати компанії як "солідні" на тлі "викликів макроекономічного середовища у зв'язку зі зростаючою волатильністю на ринках". Кент зазначив, що компанія продовжує нарощувати масштаби діяльності по всьому світі на ринку безалкогольних напоїв завдяки сильному портфоліо та диверсифікованості її бізнесу.

Після публікації квартальної звітності котирування Coca-Cola піднялися в ході pre-market торгів на 1,6%.

Як повідомлялося, за 6 міс. 2013 р. прибуток Coca-Cola скоротився на 9% - до 4,427 млрд дол.

У 2012 р. чистий прибуток Coca-Cola виріс на 5% - до 9,02 млрд дол.

Компанія Coca-Cola заснована в 1886 р., є найбільшим у світі виробником безалкогольних напоїв. Її продукція реалізується більш ніж у 200 країнах. До портфоліо компанії входить більше 3,5 тис. різних продуктів, серед яких газовані напої Coca-Cola, Fanta, Sprite, лимонади Minute Maid, енергетичний напій Burn, мінеральна вода BonAqua.

В Україні Coca-Cola представлена ​​компанією Cocа-Cola Beverages Ukraine Ltd. В Україні представництво відкрито в 1992 р. Асортимент безалкогольної продукції, пропонованої компанією "Coca-Cola" українським споживачам, включає напої "Coca-Cola", "Coca-Cola light", "Vanilla Coca-Cola", "Sprite", "Fanta смак апельсина", "Fanta смак лимона", води" BonAqua", "Schweppes тонік", "Фруктайм", енергетичний напій "Burn" тощо.

Бренд Coca-Cola вважається найвпізнаванішим товарним знаком на планеті.