ua en ru

Чистий прибуток AMD в III кварталі 2013 р. склав 48 млн дол

Чистий прибуток AMD в III кварталі 2013 р. склав 48 млн дол. Про це повідомила прес-служба компанії AMD, передає телеканал "Росія 24".

Повідомляється, що в тримісячному періоді з липня по вересень виручка чіпмейкера піднялася на 15% до $1,46 млрд відносно III кварталу минулого року. Чистий прибуток компанії склав 48 млн дол., або 4 центи на акцію.

В даному звітному періоді чистий прибуток AMD, не розрахований за методологією GAAP, склав 31 млн дол. При визначенні даного показника враховувалися витрати на реорганізацію у розмірі 22 млн дол.

Без обліку даних витрат, заробіток компанії міг виявитися на рівні 6 центів на акцію. Аналітики Уолл-стріт очікували, що компанія завершить III квартал з прибутком на рівні 2 центів на акцію при виручці в розмірі 1,2 млрд дол.

Коефіцієнт валового прибутку у звітному періоді відносно II кварталу 2013 р. скоротився до 36%. Тим не менш обсяг грошових коштів та їх еквівалентів в компанії до кінця вересня перевершив очікування ринку і склав 1,2 млрд дол.

У AMD відзначили, що хоча діяльність чіпмейкера і знову почала приносити прибуток, підрозділ компанії, що займається розробкою комп'ютерних рішень, впав на 6% щодо попереднього кварталу і на 15% відносно 2012 р.

У той же час бізнес AMD, що виробляє відеокарти і кастомізовані продукти для ігрових консолей, за квартал виріс на цілих 110%, за рік - на 96%. В останні три місяці поточного року компанія очікує зростання виручки на 2-5% і зниження коефіцієнта валового прибутку до 35%.