ua en ru

Білоруські інвестиції в Україну в 2013 р. збільшилися на 38% - до 177 млн дол

В Україні станом на 1 січня 2014 р. накопичено білоруських інвестицій на загальну суму 177,3 млн дол., що на 37,8% більше рівня, зафіксованого на початку 2013 р.

В Україні станом на 1 січня 2014 р. накопичено білоруських інвестицій на загальну суму 177,3 млн дол., що на 37,8% більше рівня, зафіксованого на початку 2013 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства Республіки Білорусь в Україні.
У Білорусі обсяг накопичених інвестицій з України на початок 2014 р. склав 48 млн дол., збільшившись у порівнянні з 1 січня 2013 р. на 51,4%.

В цілому, спостерігається позитивне сальдо на користь України в частині залучення та накопичення інвестицій в рамках двостороннього співробітництва, наголошується в повідомленні.

У перелік пріоритетних інвестиційних проектів, що реалізуються у Білорусі за участю українського капіталу, входять спільні підприємства з випуску пасажирських вагонів для залізниці та метро м. Гомель, зварювальних електродів і обмідненого дроту м. Світлогорськ, вертолітної техніки в м. Орша, доїльного обладнання в м. Брест.

"У Білорусі зацікавлені у збільшенні прямих інвестицій в рамках інфраструктурних проектів, в тому числі таких масштабних як створення в Смолевичському районі Мінської області Білорусько-Китайського індустріального парку та створення до 2025 р. в білоруській столиці нового суспільно-ділового центру міжнародного значення "Мінськ-Сіті". Для створення суспільно-ділового центру "Мінськ-Сіті" виділяється земельна ділянка площею близько 290 га, який пропонується забудувати елітним житлом, бізнес-центрами та іншими багатофункціональними об'єктами. Обсяг залученого інвестиційного капіталу, за попередніми розрахунками, складе близько 3 млрд дол.", - йдеться в повідомленні.

Беручи до уваги тісні торговельно-економічні зв'язки і активне інвестиційне співробітництво між двома країнами, білоруськими організаторами до участі запрошуються українські компанії, що бажають брати участь у реалізації проекту створення "Мінськ - Сіті".

Відзначається, що Мінським міським виконавчим комітетом у період з 9 квітня по 28 травня 2014 р. оголошено відкритий конкурс з вибору інвестора (забудовника) для реалізації інвестиційного проекту "Багатофункціональний центр "Мінськ-Сіті", прийом заявок на участь в якому завершиться 12 травня 2014 р.