ua en ru

Азаров вимагає карати за призначення "надуманих" позапланових перевірок підприємств

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає карати за призначення надуманих позапланових перевірок підприємств. Про це він заявив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора Президент особливо наголошував на неприпустимості дублювання контрольних функцій чи, з дозволу сказати, "винахідливості" у призначенні надуманих позапланових перевірок без рішення суду. І вимагав рішуче припинити таку практику. Так ось, я вимагаю, щоб такі "винахідники" перевірок були моментально і принципово покарані. Кожна перевірка без законних підстав - це надзвичайна ситуація. Тільки так це треба сприймати", - заявив Азаров.

За його словами, кожна перевірка повинна призначатися виключно на рівні рішення першого керівника контролюючого органу і саме він має відповідати за її обґрунтованість і наслідки. Азаров наголосив, що в першу чергу це стосується Міністерства доходів і зборів.

"Це міністерство повинно бути не генератором перевірок і дріб'язкової "опіки" бізнесу, а генератором взаємної довіри та економічних стимулів для добросовісної роботи бізнесу", додав Азаров.

Читайте також: Міндоходів планує запровадити електронні перевірки підприємств.