ua en ru

Антикорупційне бюро зайнялося будівельною галуззю, - ЗМІ

Правоохоронні органи спільно з Антикорупційним бюро впритул зайнялися перевіркою роботи чиновників, держструктур і компаній, що мають відношення до будівельної отрясли.

Згідно з повідомленнями в ЗМІ, в Києві недавно були проведені обшуки в офісах компаній "Консалтинг" і "Консалтинг- плюс", які знаходилися в одному приміщенні за адресою вул. Льва Толстого, 9-а. Компанії займалися, за попередньою інформацією, незаконним оформленим операцій з нерухомістю. Зокрема, в офісах вилучено документи, печатки, а також документи "чорної бухгалтерії" та кошти в розмірі 200 тис. грн.

Також 19 березня представники Антикорупційного бюро провели обшук у київському офісі ДАБК (Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю). За словами свідків, особи, які представлялися співробітниками Антикорупційного бюро, виносили з кабінетів чиновників ДАБК документи і гроші.

Також, за інформацією від джерел в силових органах, було проведено обшук в кабінеті заступника директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрія Вавриша. Однак у КМДА цю інформацію не підтвердили.

Нагадаємо, згідно з підрахунками Конфедерації будівельників України, сума хабарів, які вимагають з операторів будівельної галузі, в рік становить близько 8 млрд грн.