ua en ru

"Укроборонпром" поставив для ВМС Казахстану ракетні системи "Арбалет-До" і "Бар'єр-ВК"

Держпідприємство "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", що входить в держконцерн "Укроборонпром", поставило для Військово-морських сил Казахстану корабельні зенітно-ракетні системи "Арбалет-До" і комплекс морського керованого ракетного озброєння "Бар'єр-ВК".

Держпідприємство "Державне Київське конструкторське бюро "Луч", що входить в держконцерн "Укроборонпром", поставило для Військово-морських сил Казахстану корабельні зенітно-ракетні системи "Арбалет-До" і комплекс морського керованого ракетного озброєння "Бар'єр-ВК". Про це повідомив генеральний директор концерну Сергій Громов, передає прес-служба "Укроборонпрому".

За словами Громова, перша партія вже прийнята на озброєння ВМС Казахстану і успішно використовується в інтересах національної безпеки цієї країни.

"Луч"... за останні два роки... освоїло нове успішне напрямок - виробництво озброєнь для малих бойових кораблів. Успішність цих розробок підтверджує чергова поставка іноземному замовнику", - заявив Громов.

Система "Арбалет-До" призначена для ураження реактивних, турбогвинтових і винтомоторных літаків, а також вертольотів в умовах візуальної видимості цілі.

Комплекс "Бар'єр-ВК" розрахований на ураження кораблів, берегових рухомих і нерухомих броньованих цілей, а також вертольотів і укріплених вогневих точок з використанням ракет РК-2В.