ua en ru

"Укроборонпром" та КБ "Південне" мають намір створити перші зразки українських БПЛА

"Укроборонпром" та КБ "Південне" мають намір створити перші зразки українських БПЛА Джерело фото:twitter.com/Ukraine 2.0 │NEWs UP

Державний концерн "Укроборонпром" та конструкторського бюро "Південне" починають нові спільні проекти у сфері "мирного космосу" та імпортозаміщення. Про це заявили сьогодні гендиректор "Укроборонпром" Роман Романов і гендиректор-генконструктор ДП "КБ" Південне "ім. Янгеля" Олександр Дегтярьов, повідомили у прес-службі держконцерну.

Тісна співпраця передбачає розширення переліку спільних проектів в рамках ініціатив Президента України Петра Порошенка. Це, насамперед, зміцнення обороноздатності країни, модернізація ОПК та реалізації науково-дослідних досягнень ракетної та оборонної галузей державними підприємствами.

"Передбачена кооперація у сфері науково-дослідних розробок дозволить ефективно використовувати виробничу базу України. Зокрема, передбачається створення зразків перших вітчизняних БПЛА. У програмі мирного космосу - плани з модернізації ракети-носія" Зеніт ", а також розробки систем для роботи в сільському господарстві , геодезії та геології ", - йдеться в повідомленні.

Зараз 15 підприємств "Укроборонпрому" беруть участь в процесі розробки більше 10 проектів КБ "Південне". Ще 7 кооперацій запустять найближчим часом.

Нагадаємо, як заявив напередодні секретар РНБО Олександр Турчинов, основне виробництво військової техніки буде розміщено на українських підприємствах ОПК.