ua en ru

"Метінвест" випустить єврооблігації на 1,5 млрд. дол

"Метінвест" випустить єврооблігації на 1,5 млрд. дол
Гірничо-металургійна група Metinvest B. V. випустить єврооблігації загальною вартістю 1,5 млрд дол. у рамках виконання рішення про рефінансування єврооблігацій з погашенням в травні 2015 р.

Гірничо-металургійна група Metinvest B. V. випустить єврооблігації загальною вартістю 1,5 млрд дол. у рамках виконання рішення про рефінансування єврооблігацій з погашенням в травні 2015 р. Про це йдеться в повідомленні компанії на сайті Ірландській фондовій біржі.

Повідомляється, що нові облігації, кожна вартістю в 150 дол., будуть випущені на загальну вартість в 1,5 млрд дол. США.

Купонна ставка складатиме 10,5%. Погашення євробондів буде здійснюватися, починаючи з травня 2016 р., кожні півроку чотирма рівними платежами

Також повідомляється, що гарантами виплати за євробондами виступлять ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод", металургійний комбінат " Азовсталь", ВАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат", ВАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат", ВАТ "Харцизький трубний завод", українсько-швейцарське спільне підприємство "Метален", ВАТ "Північний гірничо-збагачувальний комбінат" і ВАТ "Єнакіївський металургійний завод".

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента компанії Metinvest B. V. в іноземній валюті на рівні CCC. "Складнощі з доступом на міжнародні ринки капіталу в даний час ускладнює рефінансування існуючого боргу і чинить тиск на здатність компанії погашати свої облігації на 500 млн дол. та інші зобов'язання з термінами в 2015 р.", - пояснили аналітики Fitch рейтинг .