ua en ru

"Газпром" переніс режим передоплати за газ для України на 9 червня

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" перенесла режим передоплати за газ для України на 9 червня.

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" перенесла режим передоплати за газ для України на 9 червня. Про це журналістам заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер (на фото), заяву якого РБК-Україна передала прес-служба "Газпрому".

"Україна заплатила перший транш за постачання газу. Сьогодні на рахунок "Газпрому" надійшло 786 млн доларів. Ми вітаємо початок погашення боргу Україною і переносимо режим передоплати на 9 червня. Введення режиму передоплати буде залежати від погашення в повному обсязі боргу за поставлений до 1 квітня газ в обсязі 2 млрд 237 млн, частина якого сьогодні була оплачена, і від прогресу у платежах за поставки квітня і травня. Оплата за травень повинна бути проведена до 9 червня", - заявив Міллер.

Нагадаємо, раніше крайній термін передоплати був встановлений на 2 червня.

30 травня "Нафтогаз" перерахував "Газпрому" 786,366 млн дол. США за газ, імпортований у лютому-березні 2014 р., повністю сплативши постачання природного газу в Україну за I квартал 2014 р. за ціною 268,5 дол. за тис. куб. м, яка не оскаржується "Нафтогазом".

З квітня 2014 р. "Газпром" підвищив ціну на газ для "Нафтогазу" з 268,5 дол. за тис. куб. м до 485 дол. за тис. куб. м. "Нафтогаз" з цим підвищенням не згоден.