ua en ru

"Газпром" вивчає можливість будівництва додаткових ниток "Північного потоку"

ВАТ "Газпром" розглядає можливість будівництва додаткових ниток "Північного потоку".

ВАТ "Газпром" розглядає можливість будівництва додаткових ниток "Північного потоку". Про це повідомляє управління інформації за підсумками зустрічі голови правління Олексія Міллера і керуючого директора Nord Stream AG Матіаса Варніга.

На зустрічі обговорювалася можливість нарощування потужностей "Північного потоку" через Балтійське море за рахунок будівництва додатково однієї або двох гілок.

"Газпром" розглянув результати техніко-економічного аналізу, проведеного компанією-оператором Nord Stream AG, уточнюється в повідомленні. Nord Stream AG, в свою чергу, провів аналіз, який створює основу для подальшої реалізації проекту, і прийшов до висновку, що будівництво додаткових ниток газопроводу є економічно доцільним і можливим як технічно, так і екологічно, а також з точки зору залучення необхідного фінансування на банківському ринку.

Була проведена попередня оцінка декількох варіантів маршруту, які стануть основою для подальших досліджень і оптимізації. Дослідження також виявило потребу в подальшому збільшенні імпорту газу на європейський ринок у довгостроковій перспективі.

"Північний потік" - прямий маршрут експорту російського газу західноєвропейським споживачам. Газопровід проходить через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда). Протяжність газопроводу становить 1 тис. 224 км. В даний час запущені дві нитки газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м.