ua en ru

"Альтком" Бориса Колеснікова в 2015 р. отримає від "Укравтодору" 22 млн євро

Компанія "Альтком" отримає від "Укравтодору" більше 22 млн євро на капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги "Київ-Одеса". Про це йдеться у відповіді державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор") на звернення народного депутата Юрія Дерев'янка.

У прес-службі Дерев'янка нагадали, що наразі "Укравтодор" є відповідальним виконавцем двох проектів. Перший - "Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху" - позика "Міжнародного банку реконструкцій та розвитку" обсягом 450 млн дол. Другий - "Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до міста Києва" - позика Європейського інвестиційного банку обсягом 450 млн євро.

"В рамках реалізації першого проекту протягом 2012-2014 рр. було освоєно 156,6 млн дол. Вони були направлені на капітальний ремонт певних ділянок і обходів автомобільної дороги "Київ-Харків-Довжанський", а також на консультаційні послуги з технічного нагляду.
Виконавцем робіт є італійська компанія Todinі Costruzioni Generali. Консультаційні послуги надають італійська IRD Engineering Srl, французька Egis International та High-Point Rendel з Великобританії.

Щодо другого проекту були вибрано 162,9 млн євро.

Тут мова йде про капітальний ремонт ділянок дороги "Київ-Чоп" (виконавець - СП "Todinі Costruzioni General - Akkord Industry Construction Investment Corporation OJSC - Salini Construttorі"), ділянок дороги "Київ-Ковель-Ягодин" (ВАТ "Euro-Asian Construction Corporation") та ремонту ділянок автодороги "Київ-Одеса" (ТОВ "Шляхове будівництво "Альтком").

У відповіді не зазначається, скільки коштів конкретно отримав кожен із субпідрядників у 2012-2014 роках. Проте Укравтодор наводить інформацію щодо того, скільки коштів буде виділятися на кожний з підпроектів в 2015 році.

Як відомо, засновниками донецького ТОВ "ШБ "Альтком" є донецька компанія "Фінансово-промислова група "Альтком" і нідерландська компанія "Альтком Б.В.". Протягом 2008-2013 років "ШБ "Альтком" отримало державні підряди на суму 9,56 млрд грн.

Фірми з групи "Альтком" почали активно вигравати державні тендери після призначення Бориса Колеснікова віце-прем'єр-міністром з питань Євро-2012.