ua en ru

Джемілєв сподівається на повернення Криму без війни

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сподівається на повернення Криму до складу України без військового втручання. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми дуже сподіваємося, що звільнення територій буде не військовим шляхом, або військовим шляхом - це буде означати загибель багатьох тисяч людей, і це буде основна загроза фактичного знищення кримсько-татарського народу. Але я думаю, що у світової громадськості достатньо механізмів для того, щоб змусити агресора покинути зайняті території", - заявив Джемілєв.

Він нагадав, що, за останніми даними, за час конфлікту в Україні загинуло понад 6 тис. українців, в тому числі сотні дітей.

"Вчора я повернувся зі Сполучених Штатів, де проходило засідання Ради безпеки у форматі "Арії". Росіяни бойкотували, але всі члени Ради безпеки одностайно говорили про те, що обов'язково окуповані території будуть звільнені, і світова громадськість буде робити все від неї залежне", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України вважає, що Росія "сховала голову в пісок", не прийнявши участі в Раді Безпеки ООН щодо обговорення питання тимчасово окупованого Криму.