ua en ru

Джемілєв: електропостачання Криму буде відновлено через 3-4 дні

Джемілєв: електропостачання Криму буде відновлено через 3-4 дні Фото: Мустафа Джемілєв

До цього часу одна з пошкоджених опор буде відновлена

Народний депутат України, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що світло в Криму з'явиться через 3-4 дні. Про це він заявив сьогодні в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Через три-чотири дні одна з чотирьох пошкоджених опор ліній електропередач буде приведена в робочий стан і подача електроенергії в Крим відновиться", - сказав він.

За словами Джемілєва, він уже дав відповідне розпорядження координатора блокади Криму Ленуру Ислямову.

Нагадаємо, 20 листопада в Херсонській області були пошкоджені залізобетонні опори високовольтної лінії електропередач в Генічеському та Чаплинському районах. У ніч на 22 листопада невідомі підірвали пошкоджені електроопори. В результаті Крим повністю залишився без електроенергії. На півострові був оголошений режим надзвичайної ситуації.

Сьогодні вранці бригади "Укренерго" приступили до ремонту електроопор.

"Сьогодні вранці бригада Херсонських магістральних мереж Південної енергосистеми ДП "НЕК "Укренерго" прибула на місце пошкодження опори зазначеної лінії. В даний час проводиться розчищення території, демонтаж зруйнованої опори і йде підготовка до встановлення нової опори", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, вчора в с. Чонгар завершився перший етап переговорів між учасниками блокади Криму та представниками "Укренерго". Згідно з досягнутими домовленостями, почалися відновлювальні роботи на ВЛ 220 кВ Каховська-Титан.