ua en ru

Рух швидкісних поїздів між Брюсселем і Парижем зупинено через диверсію

Рух швидкісних поїздів між Брюсселем і Парижем зупинено через диверсію Фото: рух швидкісних поїздів між Брюсселем і Парижем зупинено

Порушення роботи системи управління не створило ніякої небезпеки пасажирам

Рух швидкісних поїздів Thalys і Eurostar, що зв'язують Брюссель з Парижем і Лондоном, зупинено вранці 30 листопада на одній з дільниць через підпал кабелів системи управління рухом у бельгійській провінції Ено поблизу кордону з Францією, повідомляє Le Figaro.

"Повністю припинено рух на ділянці Брюссель-Лілль. Ми спочатку припускали крадіжку кабелю, однак поліція встановила, що кабелі системи залізничних сигналів управління рухом поїздів були навмисне спалені в чотирьох різних місцях поблизу населеного пункту Ат (Бельгія)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що порушення роботи системи управління не створила ніякої небезпеки пасажирам, оскільки рух поїздів зупиняється, як тільки відбувається збій системи сигналізації.

Поліція і прокуратура почала розслідування інциденту, який по суті є диверсією.

Нагадаємо, брюссельське метро, яке у зв'язку з максимальним рівнем терористичної загрози в столиці Бельгії залишалося закритим, у понеділок, 30 листопада, відновив роботу в повному обсязі.