ua en ru

ДТП в Полтавській обл.: і вантажівка, і автобус були переобладнані без дозволу, - Яценюк

ДТП в Полтавській обл.: і вантажівка, і автобус були переобладнані без дозволу, - Яценюк Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Маршрутка і вантажівка, які сьогодні, 16 березня, зіткнулися в Полтавській області, були переобладнані без дозволу. Про це в ході засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"І вантажний автомобіль і автобус не мали відповідної технічної документації та були переобладнані без відповідних дозвільних документів", - заявив Яценюк.

За його словами, в 2014 р. на 22% збільшилася смертність на дорогах.

"На жаль, ні мікроавтобус, в якому загинули люди, ні вантажний автомобіль не мали права бути на дорозі. Мікроавтобус був перероблений, це вантажний мікроавтобус, а переобладнання вантажних мікроавтобусів на пасажирські заборонена в Україні. І як ми вже дізналися, вантажний автомобіль також не мав права бути на дорозі, тому що 5 лютого закінчилася дозвільна документація на експлуатацію цього автомобіля ", - додав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

У той же час міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в свою чергу уточнив, що обидва транспортні засоби, що потрапили в зазначене ДТП, не були ліцензовані.

Нагадаємо, в результаті ДТП в Полтавській області 7 осіб загинули і 9 були поранені.