ua en ru

ДТП в Костянтинівці: водій бронемашини був у нетверезому стані, - Генштаб

Водій бронемашини, під колесами якого вчора в Костянтинівці загинула дівчинка, за попередньою інформацією, був у нетверезому стані. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України

"За попередньою інформацією, військовослужбовець, який перебував за кермом тягача МТ-ЛБ, був у нетверезому стані", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі назвали таку поведінку неприпустимою.

"Військове командування усвідомлює свою відповідальність за правопорушення підлеглих, і дотримується чіткої позиції: ніякої поблажливості до правопорушників, незважаючи на минулі заслуги", - заявили в Генштабі.

Військове командування обіцяє максимально сприяти слідству та своєчасно інформувати суспільство про хід розслідування.

"Запевняємо, що розслідування буде проведено в найкоротші терміни з дотриманням усіх вимог законодавства, буде об'єктивним і неупередженим. Впевнені, що всі винуватці цієї жахливої трагедії будуть притягнуті до відповідальності - як самі військовослужбовці, так і їх командири", - повідомляється в повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, вчора, 16 березня, в м. Костянтинівка Донецької області сталося ДТП за участю українських військових: броньований тягач МТ-ЛБ втратив керування і виїхав на пішохідну частину вулиці. В результаті аварії загинула 8-річна дівчинка, її мати з ще одним малолітньою дитиною доставлені в лікарні, їхньому життю нічого не загрожує. Двоє військовослужбовців, підозрюваних у скоєнні цього злочину, затримано, а їх командир підрозділу - відсторонений від виконання службових обов'язків. Військова прокуратура розпочала слідство.