ua en ru

Додатковий імпортний збір скасують з 1 січня 2016 р., - МЕРТ

Додатковий імпортний збір скасують з 1 січня 2016 р., - МЕРТ Фото: Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус

Загальний економічний вплив тимчасового імпортного збору оцінюється в розмірі до 1 млрд дол

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір скасувати додатковий імпортний збір з 1 січня 2016 р., як і було раніше заплановано. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"За підсумками останніх зустрічей з представниками НБУ, Мінфіну і СОТ, є консенсус скасувати додаткові імпортний податок з 1 січня 2016 р., як це і планувалося раніше", - наводяться в повідомленні слова міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

В цілому, за даними МЕРТ, загальний економічний вплив тимчасового імпортного збору оцінюється в розмірі до 1 млрд дол., за рахунок зменшення обсягів імпорту.

Додатковий збір з імпорту був частиною загального макроекономічного пакета заходів щодо поліпшення ситуації з платіжним балансом країни, що досягла своєї мети, вважають у міністерстві. "Вдалося уникнути і нейтралізувати розвиток неконтрольованих кризових процесів. Зовнішня позиція України зміцнилася, а платіжний баланс покращився. І зараз головне завдання полягає у посиленні стабілізаційних тенденцій", - йдеться в повідомленні прес-служби МЕРТ.

Нагадаємо, в липні профіцит зведеного платіжного балансу України склав 438 млн дол.