ua en ru

У Донецькій та Рівненській областях почалася епідемія грипу

У Донецькій та Рівненській областях почалася епідемія грипу Фото: епідемія грипу в Україні

Наближаються до епідемічного порогу ще 10 областей

Епідемічний поріг захворюваності грипом і гострими респіраторними вірусними інфекціями в даний час перевищено в Донецькій і Рівненській областях, ще 10 областей близькі до цього рівня. Про це свідчать дані Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Так, згідно з даними ДСЕС, епідемічний поріг захворюваності на грип і ГРВІ перевищено у Донецькій та Рівненській областях.

Крім того, наближаються до епідемічного порогу Вінницька, Волинська, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

Як повідомлялося, епідемія свинячого грипу в 2016 році в Україні вже оголошено в декількох областях. Крім того, у багатьох школах в зв'язку з перевищеним пороговим рівнем захворюваності на ГРВІ з 18 січня оголошено карантин.

У той же час, міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі у п'ятницю, 15 січня, в ході брифінгу заявив про те, що в Україні немає епідемії грипу. Також він розповів про те, що в країні 25 лабораторно підтверджених смертей від грипу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у черкаських школах оголосили карантин.

"Протоколом засідання комісії департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради доручено призупинити навчально-виховний процес в загальноосвітніх навчальних закладах міста з 19 по 23 січня (включно) внаслідок складних погодних умов і загострення епідемічної ситуації - гострих респіраторних захворювань та грипу", - йдеться в повідомленні прес-служби Черкаської міської ради.

Відзначимо, що в Києві рівень захворювання на грип не перевищує епідпоріг.