ua en ru

У Донецькій обл. СБУ розкрила схему фінансування бойовиків через інтернет-банкінг

У Донецькій обл. СБУ розкрила схему фінансування бойовиків через інтернет-банкінг Фото: СБУ

Затримано організатора групи шахраїв

У Донецькій області Служба безпеки України (СБУ) 21-23 травня розкрила схему фінансування бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) з допомогою інтернет-банкінгу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

В частотності, був затриманий організатор групи, житель Донецької області, який розміщував в Інтернеті оголошення, нібито про надання різних послуг, для отримання яких клієнтам пропонувалося сплатити завдаток, поповнити рахунок мобільного телефону шахраїв.

За даними СБУ, зловмисники ошукали жителів регіону на суму понад 200 тисяч гривень.

"Отримані злочинним шляхом кошти вони переказували спільникам терористів, які зареєстровані на окупованій території Донецької області. Під час обшуків у правопорушників вилучено мобільні телефони, комп'ютери, декілька десятків телефонних та банківських карток", - йдеться в повідомленні.

Діяльність учасників злочинної організації розслідується в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ст. 258-5 (фінансування тероризму) та ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в Житомирській області був затриманий неонацист-торговець зброєю.