ua en ru

У Донецькій обл. 4 осіб будуть судити за захоплення прокуратури Артемівська і співробітництво з ДНР

У Донецькій обл. 4 осіб будуть судити за захоплення прокуратури Артемівська і співробітництво з ДНР Фото: прокуратура Донецької області

Справу направлено до суду

Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області

"Під час слідства встановлено, що з квітня по липень 2014 року, в період, коли місто Артемівськ Донецької області тимчасово перебувало під контролем бойовиків терористичної організації ДНР, четверо місцевих жителів активно співпрацювали з терористами. Вони брали участь у захопленні адміністративної будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури, здійснювали її охорону, проводили незаконні затримання, а також позбавляли волі і катували жителів міста Артемівська", - йдеться в повідомленні.

В даний час обвинувальний акт затверджено і направлено до суду для розгляду по суті. За співпрацю з терористами громадянам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Донецькій обл. затриманий інформатор так званої "Донецької народної республіки, ним виявився співробітник ДАІ.