ua en ru

У Донецькій обл. судитимуть голову сільради за сприяння бойовикам ДНР

У Донецькій обл. судитимуть голову сільради за сприяння бойовикам ДНР Фото: бойовики на Донбасі

Він передавав бойовикам відомості про незгодних з "владою" ДНР

У Донецькій області завершили досудове розслідування щодо глави Красноторський селищної ради Краматорська, який звинувачується у сприянні бойовикам ДНР. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Слідчим відділом УСБУ в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у відношенні голови Красноторський селищної ради р. Краматорська Донецької області, який обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що з квітня по червень 2014 року в період, коли Краматорськ перебував під контролем бойовиків, глава Красноторський селищної ради сприяв діяльності бойовиків ДНР.

"Чиновник передавав бойовикам відомості щодо осіб, які не підтримують злочинну діяльність терористів і виступають за територіальну цілісність України. Після отримання від посадової особи зазначеної інформації бойовики викрадали і катували людей", - уточнили у відомстві.

"В даний час обвинувальний акт направлено до міського суду Краматорська для розгляду по суті. Посадовій особі загрожує до 15 років позбавлення волі", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, в Краматорську СБУ затримала інформатора ДНР. Жінка передавала терористам інформацію про місця дислокації українських військових.