ua en ru

На донецькому напрямку ситуація залишається дуже важкою, - АПУ

На донецькому напрямку ситуація залишається дуже важкою, - АПУ Фото: Олександр Мотузяник

Бойовики продовжують використовувати "Гради"

На донецькому напрямку в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) ситуація залишається дуже важкою. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На маріупольському напрямку тривають перестрілки в районі Широкиного. Тут, окрім активного використання проти наших підрозділів бойовиками 122 мм артилерії, мінометів калібром 120 мм, а також роботи снайперів, бойовики застосували проти наших військовослужбовців самохідну артилерійську установку калібром 152 мм. Це, а також інше важке озброєння, бойовики ховають на тимчасово окупованій території Саханки", - заявив Мотузяник.

Він зазначив, що у зв'язку з тим, що вогонь бойовиків несе активну загрозу українським військовослужбовцям, сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

"На донецькому напрямку ситуація залишається дуже важкою. Бої в районі аеропорту не припиняються. Під ворожим вогнем знаходяться наші позиції в районі Пісків, Авдіївки і Мар'їнки. Не замовкає вогонь противника також і на околицях Горлівки, мова йде про селище Кірове, Лозове близько Світлодарська", - повідомив Мотузяник.

Також, за його словами, українські позиції у Волноваському районі двічі були обстріляні з реактивних систем залпового вогню "Град".

"На луганському напрямку бойові дії тривають практично по всій лінії зіткнення від Золотого до Станиці Луганської. Також неймовірно складна ситуація на околицях окупованого Первомайська і в районі Бахмутовской траси, тут бойовики шукають слабкі місця в наших позиціях. З-за обстрілу бойовиків руйнується інфраструктура, житлові будинки, страждає мирне населення", - розповів Мотузяник.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинув 1 військовий, 8 поранені.