ua en ru

На Донецькому напрямку фіксується активне перекидання груп бойовиків, - ІС

На Донецькому напрямку фіксується активне перекидання груп бойовиків, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

У Куйбишевському районі Донецька зафіксовано перекидання танкового підрозділу бойовиків

В минулу добу бойовики продовжили активно обстрілювати позиції сил антитерористичної операції на Донецькому напрямку, також було зафіксовано перекидання груп бойовиків. Про це написав у своєму Facebook лідер групи "Інформаційний опір" (ІС), народний депутат України Дмитро Тимчук.

Так, згідно з інформацією ІС, в районі н.п.Опитне бойовики намагаються змусити передові підрозділи українських військ відійти за кільцеву дорогу шляхом інтенсивного мінометного обстрілу (82-мм і 120-мм міномети).

"Між н.п.Піски і Опитне знову зафіксовані маневри бронегрупи терористів з декількох ББМ. Протягом доби в даному районі бойовики кілька разів відкривали вогонь з озброєння БМП і БТР по позиціях сил АТО", - написав Тимчук.

Крім того, в районі н.п.Марь'їнка (у першій лінії) також зафіксована бронегруппа (2 танки і 2 БМП). Зафіксована активність бойовиків в районі Світлодарського плацдарму.

Також було зафіксовано нанесення ударів бойовиками з 120-мм мінометів в даному районі, а також в районі між н.п.Луганске. Також в районі н.п.Луганске зафіксовані маневри бронегрупи супротивника (3-4 ББМ, вогонь не відкривали).

"У смузі між н.п.Золоте і Новотошківка бойовики активно застосовують 152-мм артилерію. Під прикриттям артилерійського вогню на цій ділянці терористи намагаються засилати свої ДРГ в тактичний тил сил АТО (б\п №29 - Новотошківка). Також в даному районі продовжує діяти підрозділ РСЗВ супротивника", - додав лідер ІС.

Також терористи обстрілювали н.п. Щастя -Станиця Луганська. У Куйбишевському районі Донецька зафіксована перекидання танкового підрозділу бойовиків (4 танка) і батареї 122-мм гаубиць Д-30 уздовж "лінії фронту" на позиції північніше даного населеного пункту.

"Між Антрацитом і Червоним Лучем зафіксовано перекидання бронегрупи бойовиків (6 танків і декілька БМП, включаючи 1 командно-штабну машину БМП-1КШ" Поток-2 "). У районі н.п.Горлівка фіксується перекидання артилерії терористів (партіями по 2-3 знаряддя) у напрямку до сел. Гольмовський. Протягом доби перекинуто до 10 одиниць 122-мм гармат Д-30 і до 8 гармат 152-мм "Мста-Б", - додав Тимчук.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе продолжают осущ...

Posted by Дмитрий Тымчук on 23 червня 2015 р.

Нагадаємо, згідно з інформацією штабу АТО, за ніч бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції 64 рази.