ua en ru

У Донецьку зафіксоване зростання порушень режиму припинення вогню, - ОБСЄ

У Донецьку зафіксоване зростання порушень режиму припинення вогню, - ОБСЄ Фото: У Донецьку зафіксоване зростання порушень режиму припинення вогню

Помічено розміщення важкого озброєння бойовиками в порушення Мінських угод

Спостерігачі ОБСЄ помітили зростання порушень режиму припинення вогню, в результаті обстрілу в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться у звіті за 27 серпня, опублікованому сьогодні.

"На підконтрольних районах" ДНР "безпілотні літальні апарати місії побачили п'ять основних бойових танків у Безіменному (30 км на схід від Маріуполя), два танка в Мічуріне (57 км на північний схід Маріуполя), три важких артилерійських установки в селі жовтня (29 км на північний схід від Маріуполя), один танк південніше Солнцево (58 км на північний схід Маріуполя), п'ять танків західніше Староласпа (60 км на північний схід Маріуполя), п'ять 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" з великою кількістю боєприпасів і сім танків на південний захід від Роздольного (64 км на північний схід Маріуполя), більше двадцяти бронетранспортерів та іншої військової техніки на південь від Комсомольського (75 км на північний схід Маріуполя) ", - йдеться в повідомленні.

Патруль місії ОБСЄ виявив ще один танк на території бойовиків ДНР. У свою чергу, на території бойовиків ЛНР були помічені два танки Т-72.

Повідомляється, що танк Т64 помітили на українській території, який був розміщений близько блокпоста, а 122-мм гаубиця 2С1 "Гвоздика" перевозилася на причепі.

Нагадаємо, тристороння контактна група у вівторок, 1 вересня, проведе відеоконференцію за участю представників так званих "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки".