ua en ru

Донбасу необхідно надати статус вільної економічної зони, - Медведчук

Нинішній український уряд - уряд вузької спеціалізації і не має наміру використовувати інші економічні важелі і механізми, крім залучення кредитів. Таку думку в блозі на сайті громадського руху "Український вибір" висловив лідер руху Віктор Медведчук.

"По всій видимості, саме тому в країні економічні реформи не тільки не проводяться - вони навіть не розроблені. У першу чергу це стосується зниження податкового тиску на реальну економіку із залученням іноземних інвестицій - ключового аспекту створення і розвитку вільних економічних зон (ВЕЗ)", - зазначив він.

Політик зазначив, що при створенні ВЕЗ з'являються нові робочі місця, зростає зарплата, а вітчизняні підприємства отримують сучасні технології, що потім призводить до суттєвого розширення бази оподаткування.

Однак, Медведчук нагадав, що не так давно прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що вільні економічні зони раніше існували в Україні, "але вони не мали належного позитивного ефекту на економіку, а стали центрами корупційних дій".

На думку лідера "українського вибору", для того, щоб СЕЗ не стали центрами корупційних дій, треба реально боротися з корупцією.

"У зв'язку з мінськими домовленостями українська влада заявляла про готовність надати Донецькій і Луганській областях статус вільних економічних зон. Такий підхід - фактично єдиний реальний шанс все-таки приступити до відновлення соціальної сфери та економіки цих регіонів", - упевнений Медведчук.