ua en ru

На Донбасі запрацює українсько-американська місія "Cхід"

На Донбасі запрацює українсько-американська місія "Cхід" Фото: прес-служба ДонОДА

Мета - посилити комунікацію з парламентом США щодо розвитку малого та середнього бізнесу

Українсько-американська місія "Схід" найближчим часом розпочне свою роботу на Донбасі. Про це повідомили у прес-службі Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Як наголошується, рішення про це було прийнято 18 серпня на зустрічі першого заступника голови ДонОДА Євгена Вілінського із представниками місії "Схід", зокрема з віце-президентом Ради українських державних організацій миру, директор Ліги українців Канади Борисом Потапенком.

Згідно з повідомленням, місія "Схід" відвідала Донбас з метою виявлення та оцінки проблем громад міст і сіл регіону, підготовки стратегії постійної співпраці між українськими громадами, волонтерами, посадовими особами, підприємцями та військовими східної України і США.

Представники українсько-американської місії запропонували визначити відповідальну особу від керівництва Донецької обл. для комунікацій з ними і парламентом США з питань допомоги розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні.

"Донбас для нас є новим напрямком роботи. Діаспора не встежила свого часу. І саме тому нам дуже цікаво працювати в цій сфері і допомогти людям", - зазначив Потапенко.

Нагадаємо, напередодні генсек ООН Пан Гі Мун закликав до термінової деескалації конфлікту на Донбасі.

За даними Держдепу США, більшість атак на Донбасі здійснюють бойовики.

Зазначимо, що 19 серпня постійна рада ОБСЄ проведе спецзасідання щодо України.