ua en ru

На Донбасі різко знизилася активність бойовиків, - ІС

На Донбасі різко знизилася активність бойовиків, - ІС Фото: бойовики на Донбасі

Бандформування кілька разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО

На Донбасі в зоні проведення антитерористичної операції відзначається різке зниження активності російсько-терористичних військ. Про це з посиланням на оперативні дані йдеться в повідомленні групи "Інформаційний спротив".

Протягом доби бандформування кілька разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, проте виключно з піхотного озброєння. На низці ділянок фіксувалося відкриття вогню терористами у глибині своїх бойових порядків, в напрямку "у фланг" і "в тил".

Зокрема, в районі Світлодарського плацдарму (район між Логвинове і Калинівкою) бойовики активно перестрілювалися зі стрілецького озброєння. Вогонь вівся з однієї з позицій терористів у бік свого опорного пункту. Відзначено використання великокаліберного кулемета, РПГ і 82-мм міномета.

У районі н.п. Нижнє Лозове терористи неодноразово відкривали безладний вогонь з автоматичної стрілецької зброї у бік позицій українських військ.
Кілька обстрілів зі стрілецької зброї з боку бойовиків зафіксовано в західному і північно-західному секторах Донецького напрямки: південніше н.п. Невельське кілька хвилин терористи вели гонь з великокаліберних кулеметів, північніше Авдіївки і в районі Піски-Опитне бойовики кілька разів відкривали вогонь з автоматичної зброї (в останньому випадку - не тільки у бік позицій сил АТО, але і по своїх флангах).

"Північніше н.п. Гранітне зафіксовано близько п'яти розривів 82-мм хв на нейтральній смузі. З якою метою противник відкривав мінометний вогонь в даному випадку, незрозуміло", - йдеться в повідомленні.

У районі н.п. Щастя терористи двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї (з них один раз - по власному флангу), зафіксовано використання бойовиками автоматичного гранатомета АГС-17.

У районі н.п. Попасна зафіксовано ДРГ бойовиків, яка швидко пішла убік Катеринівки. Противник вогню не відкривав. Через Шахтарськ на Донецьк триває перекидання живої сили бойовиків. За добу зафіксовано перекидання автотранспортом близько 100 чол. і двох 82-мм мінометів на причепі (2Б9 "Волошка").

У районі північніше н.п. Тельманове бойовики продовжують формування нової тактичної групи. За добу в даний район від Новокатеринівки було перекинуто близько 10 ББМ і 6 танків, а також артилерія.

Південніше н.п. Кутейникове зафіксовано появу нового підрозділу РСЗО БМ-21 "Град" терористів (4 установки). Позиції РСЗВ замасковані. А в район на північ Ясинуватської розв'язки бойовики перекинули мотострілковий підрозділ чисельністю до роти. У складі підрозділу - 8 од. БМП-2 і БТР-70/80, а також 4 танки. Позиції техніки маскуються.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, бойовики за минулу добу 16 разів обстріляли сили українських військових.

Днем раніше, за даними штабу, російсько-терористичні війська практично дотримувались режиму припинення вогню.

Раніше повідомлялося, що бойовики відкрито перекидають бронетехніку до передової.