ua en ru

Бойовики обстріляли село на Донбасі, поранена мирна мешканка

Бойовики обстріляли село на Донбасі, поранена мирна мешканка Ілюстративне фото (twitter.com/DubovoySlavyans)

Поранену госпіталізовано до лікарні Маріуполя

Українська сторона СЦКК заявляє, що збройні формування РФ обстріляли населений пункт Чермалик (Донецька область), у результаті чого поранено мешканку села та пошкоджено приватний будинок. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Бойовики обстріляли село на Донбасі, поранена мирна мешканка

Обстріл здійснено зі станкового протитанкового гранатомету, зенітної установки ЗУ-23-2, а також зі стрілецької зброї.

"21 червня спостережна група "Маріуполь" української сторони СЦКК під час проведення фотофіксації встановила, що обстріл здійснено зі станкового протитанкового гранатомету, зенітної установки ЗУ-23-2, а також зі стрілецької зброї. Наразі відомо, що жінка отримала осколкове поранення лівої ключиці та перебуває в міській лікарні Маріуполя", - вказано у повідомленні ООС.

Інцидент стався 20 червня о 23 годині. Ворожі обстріли також пошкодили приватний будинок в цьому ж населеному пункті по вулиці Першотравнева 41.

"Вказані факти свідчать про свідоме порушення російсько-окупаційними військами всіх можливих принципів гуманітарного права та існуючих домовленостей", - зазначає українська сторона СЦКК.

Нагадаємо, 14 червня у результаті обстрілу бойовиків у Мар'їнці (Донецька область) відбулося потрапляння артилерійського снаряду у приватний будинок, у результаті постраждали четверо людей, серед яких - дитина.

Як писало РБК-Україна, 16 червня російсько-окупаційні війська обстріляли цивільну інфраструктуру в селищі Новолуганське на Донбасі.