ua en ru

На Донбасі частково відновлено українське радіомовлення

На Донбасі частково відновлено українське радіомовлення Фото: українське радіомовлення на Донбасі (прес-служба РКН)

МІП і Концерн РРТ продовжують розширювати географію покриття національних мовників на сході України

У Донецькій і Луганській областях з 5 січня відновлено трансляцію програм першого каналу "Українського радіо" (УР-1). Про це повідомили сьогодні у прес-службі Міністерства інформаційної політики України (МІП).

#НОВИНИ #МІП #мінстець ВІДНОВЛЕННЯ МОВЛЕННЯ Відновлено мовлення Першого каналу Українського радіо в Донецькій та Луганській областях...http://goo.gl/phg4rA #АТО #відновленнямовлення #Донецьк #Луганськ

Опубліковано Міністерство інформаційної політики України 11 січня 2016 р.

Тепер українське радіо можна слухати у Волновасі на хвилях 88,7 МГц, Костянтинівці на 89,9 МГц і в місті Широкий на 106,9 МГц.

Як зазначається, мовлення відновлено згідно з рішенням комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

"Зазначені заходи дозволили забезпечити мовленням "Українського радіо" жителів Волноваського, Старобешівського, Костянтинівського та Красноармійського районів Донецької області, частково жителів Горлівки і Донецька, а також Станично-Луганського, Біловодського районів Луганської області і частково міста Луганська", - йдеться в повідомленні.

Як заявила заступник голови МІП Тетяна Попова, відомство спільно з Концерном РРТ продовжує розширювати географію покриття українських мовників на сході України.

За інформацією Нацради з питань телебачення і радіомовлення, відновлення радіомовлення стало можливим завдяки введенню в дію трьох радіомовних передавачів потужністю 1 кВт.

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення повідомляє, що 5 січня 2016 року введено в дію три радіомовні перед...

Опубліковано Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення 6 січня 2016 р.

"Введення в дію передавачів здійснено на кошти Концерну РРТ згідно з рішенням Національної ради від 5 листопада 2015 року №1705, яким надано відповідні дозволи на тимчасове мовлення на час проведення АТО на сході України", - додали у прес-службі Нацтелерадіо.

Нагадаємо, від грудня 2015 року на звільненій території в зоні проведення АТО запрацювала FM-радіостанція "Голос Донбасу".

Як повідомлялося, у вересні минулого року у Криму розпочало мовлення українське радіо.