ua en ru

"Донбас" не вводив додаткові сили в Широкіно, - "Азов"

"Донбас" не вводив додаткові сили в Широкіно, - "Азов" Фото: Андрій Білецький

Андрій Білецький назвав піаром заяву про те, що "Донбас" контролює Широкіно

В полку "Азов" спростовують інформацію про те, що батальйон "Донбас" ввів свої додаткові підрозділи в Широкіно Донецької області. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив командир полку "Азов", народний депутат Андрій Білецький.

"Там (в Широкіно, - ред.) знаходиться майже дві роти "азовців". Одна з них постійно змінюється, раз на п'ять судок, щоб вони могли привести себе в порядок. Одна продовжує перебувати в Широкіно. Також там знаходяться підрозділи ЗСУ. Ця рота через п'ять діб повернеться в Широкіно. І звідти виведуть "Донбас", який не вводив ніяких додаткових підрозділів", - зазначив він.

"Але ми розуміємо, що піар - це велика річ. Тому сьогодні у нас з'явилися повідомлення, що "Донбас" контролює Широкіно", - додав Білецький.

Він пояснив, що це планова ротація, яку здійснюють, як полк "Азов", так і батальйон "Донбас".

"Нам потрібно раз на п'ять діб виводити солдатів для проведення парку господарських заходів і ін. речей. Точно також, десь приблизно одна рота "Донбасу", а там всього дві роти, раз на п'ять діб заходить в Широкіно, після цього її виводять. Вона п'ять діб взагалі не буває в Широкіно, саме тоді його повністю контролює "Азов" і ВСУ. А потім її туди знову заводять. Це звичайна подія", - зазначив Білецький.

Він підкреслив він, що такий порядок зміни проходить протягом 1,5 місяця,

Нагадаємо, 2 травня в батальйоні "Азов" заявили про виведення частини сил з Широкіно. А сьогодні, 3 травня, бійці "Донбасу" заявили про введення додаткових підрозділів в Широкіно.

За матеріалами: "112 Україна"