ua en ru

Борг з автоматичного відшкодування ПДВ перед "Метінвест" становить близько 2 млрд грн

Борг з автоматичного відшкодування ПДВ перед "Метінвест" становить близько 2 млрд грн Фото: "Метінвест"

Зокрема комбінат "Запоріжсталь" виключили з автоматичного відшкодування ПДВ

Борг з автоматичного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) перед групою "Метінвест" становить близько 2 млрд грн. Про це сьогодні в ході прес-брифінгу повідомив генеральний директор "Метінвест" Юрій Риженков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конкретно по ПДВ на перше жовтня у нас залишився борг ще не відшкодований близько 2 млрд грн. В цілому по групі "Метінвест". Крім того, у нас трапляються випадки з виключенням якихось конкретних підприємств з автоматичного відшкодування, дуже часто по незначним технічним причин. Зокрема комбінат "Запоріжсталь" - яскравий приклад, який минулого місяця виключили з автоматичного відшкодування ПДВ, поки нам не зрозуміло з яких причин", - сказав він.

У свою чергу генеральний директор ПАТ "Запоріжсталь" Ростислав Шурма додав, що заборгованість держави з відшкодування ПДВ перед меткомбінатом складає більше 850 млн грн.

"Зокрема комбінату "Запоріжсталь" загальна просрочена заборгованість держави з відшкодування ПДВ перевищила 850 млн грн. Дійсно два місяці тому ми були викинуті з автоматичного відшкодування ПДВ взагалі без пояснення причин, це при тому, що комбінат на всі 100% відповідає всім без винятку критеріям автоматичного відшкодування ПДВ", - сказав Шурма.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Метінвест" не має наміру продавати свою частку в "Запоріжсталі".