ua en ru

В ДНР збираються порушити в Мінську питання обміну полоненими за принципом "всіх на всіх"

В ДНР збираються порушити в Мінську питання обміну полоненими за принципом "всіх на всіх" Фото6 "уповноважена з прав людини в ДНР" Дар'я Морозова

Питання про звільнення полонених і амністію хочуть винести на порядок денний обговорення

Представники так званої самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) заявили про намір порушити під час переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську, яка відбудеться, сьогодні, 8 вересня, питання обміну полоненими за принципом "всіх на всіх". Про це заявила "уповноважена з прав людини в ДНР" Дар'я Морозова, передає сепаратистське видання Донецьке агенство новин.

За її словами, питання про звільнення полонених і амністію хочуть винести на порядок денний обговорення.

"Ми поставили на порядок зустрічі обмін полоненими і розгляд закону про амністію, як це передбачають пункти 5 і 6 Комплексу заходів. Передбачені терміни давним-давно пройшли, пропонувати їх безглуздо, подивимося, як піде розмова", - запевнила Морозова.

Окрім того, в ДНР заявили і про намір порушити на перемовинах питання гарантування безпеки залізничного перегону "Ясинувата-Авдіївка" поблизу Донецька.

Зазначимо, черговий раунд переговорів Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України відбудеться у вівторок, 8 вересня, у Мінську. Консультації робочих підгруп розпочнуться приблизно опівдні.

Нагадаємо, обмін полоненими між українськими військовими і проросійськими бройовикамим за принципом "всіх-на-всіх" відбувся наприкінці серпня.

Перша фаза обміну пройшла ввечері 26 серпня, коли українська сторона передала ДНР 12 осіб.

Друга фаза обміну полоненими між Україною і самопроголошеною "Донецької народною республікою" (ДНР) відбулася 27 серпня. Тоді бойовики передали українській стороні 11 полонених.