ua en ru

У ДНР пригрозили Україні війною з-за поправок в закон про особливий статус Донбасу

У ДНР пригрозили Україні війною з-за поправок в закон про особливий статус Донбасу Денис Пушилін

У самопроголошеній "Донецької народній республіці" пригрозили Україні новою ескалацією конфлікту з-за того, що поправки до закону про особливий статус Донбасу не були узгоджені з "народними республіками" і нібито порушують мінські угоди. Про це сьогодні заявив представник ДНР в контактній групі, "віце-спікер Народної ради ДНР" Денис Пушилин, передає сепаратистський видання "Донецьке агентство новин".

"Мінський процес практично перерваний, оскільки його основа - закон про особливий статус - по суті скасовується поправками Порошенко. Порошенко хитрує, юлит, відверто валяє дурня. Він не поважає народ Донбасу, не хоче миру. Значить, отримає війну", - заявив Пушилін.

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду пакет документів, що стосуються ситуації на Донбасі. Серед них - законопроект про зміну ст. 10 закону про особливий статус, а також проекти постанов парламенту, один з яких схвалює звернення в Радбез ООН та Ради ЄС про розгортання на території України в міжнародній миротворчій операції, а інше визначає територію Донбасу з особливим статусом.