ua en ru

ДНР готує провокації проти ЗСУ за участю представників російських ЗМІ

ДНР готує провокації проти ЗСУ за участю представників російських ЗМІ Фото: російські ЗМІ на Донбасі

За даними ІС, з метою відеофіксації результатів провокацій до Донецька прибула група російських журналістів

На Донбасі протягом декількох останніх діб російсько-терористичні війська продовжують активні спроби спровокувати українські війська на масоване застосування вогневих засобів. Про це з посиланням на оперативні дані групи "Інформаційний спротив" повідомив народний депутат України Дмитро Тимчук у Facebook.

Як зазначається, з метою відеофіксації результатів провокацій у складі так званого "Міністерства держбезпеки Донецької народної республіки" (МДБ ДНР) створено тимчасовий підрозділ, на який замикається прибула до Донецька група із 20 представників російських ЗМІ.

За даними ІС, перед російськими журналістами ставиться не тільки завдання "фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими", але й "консультацій" з організації провокацій. "Одна з головних умов подібного роду дій - фіксація можливого відкриття вогню з боку сил АТО представниками СММ ОБСЄ, для чого провокації прив'язуються до графіку інспекційних поїздок патрулів ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

У якості "виконавців" використовується цілий ряд "підрозділів" бойовиків на ділянках: Старогнатівка - Гранітне; Піски - Опитне - ДАП; Луганське - Миронівське - Троїцьке - Попасна; північна частина Горлівки.

Як зазначив Тимчук, зазвичай це виглядає як "випадковий" обстріл (постріли "в бік" українських позицій зі стрілецької автоматичної зброї і великокаліберних кулеметів). Також на даних ділянках протягом декількох діб з боку терористів фіксувалися розриви 82-мм мін на нейтральній смузі. Крім того, відзначено активність декількох піхотних груп бойовиків у "зеленці", що ведуть фіксацію переміщень українських військових на передньому краї.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В течении нескольких последних суток российско-террористическ...

Posted by Dmitry Tymchuk on 12 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава ДНР доручив припинити трансляцію "передвиборної телеагітації".